Veiligheid ouderen thuis

Wat is er fijner dan ouder worden in een vertrouwde omgeving? Wat we snel vergeten is dat de veiligheid van ouderen thuis daarbij belangrijk is. Niet dat een huis vol extreme en gevaarlijke situaties zit, maar het wooncomfort kan minder worden als de veiligheid van ouderen thuis in het geding komt. Daarom biedt Actief Klussenservice hulp! Samen met de bewoner(s) kijken we naar onveilige situaties of kijken we naar plekken die we veiliger kunnen maken. Op deze pagina maak je kennis met onze opties voor het verbeteren van de veiligheid van ouderen thuis.

Vragen? Neem contact op!

Offerte

Veilig wonen voor ouderen

Een veilige woning voor ouderen zit hem vaak in kleine dingen die snel over het hoofd worden gezien. Denk bijvoorbeeld aan (hoge) drempels waar een rolstoel of rollator niet gemakkelijk overheen rijdt. Veilig wonen voor ouderen is daardoor een prioriteit als je langer thuis wilt blijven wonen. Gevaarlijke situaties in huis vermijden of oplossen maakt veilig wonen voor ouderen mogelijk. Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat we het hele huis verbouwen. Nee, onze klusjesmannen weten precies welke punten in een woning voor mogelijk gevaarlijke situaties kunnen zorgen.

Actief Klussenservice: praktisch en in de buurt

Als bedrijf zijn we weliswaar gevestigd in Waalwijk, maar inmiddels zijn we in de gehele provincie Noord-Brabant actief. We hebben dan ook al vele ouderen mogen helpen bij het veiliger maken van hun woningen. Een aantal punten waarop we hulp bieden of al eens geboden hebben:

  • Ondersteuning: met het plaatsen van bad- of douchebeugels hebben ouderen een houvast tijdens het wassen of als zij de badkuip uit willen stappen. Ook kunnen deze beugels op andere plekken in huis worden geplaatst, bijvoorbeeld in het trapgat of naast de zithoek.
  • Smart & Safe: ook leggen onze klusjesmannen automatische verlichting en sloten aan. Op afstand kan je huis zo afgesloten worden en kan verlichting aan- of uit worden gezet.
  • Overige gevaarlijke situaties: uiteraard zijn er verschillende soorten situaties die voor ouderen een obstakel vormen. Denk aan meubels die in de pad staan of een voetpad met sneeuw.

Wij denken met je mee

Uiteraard zijn bovengenoemde klussen enkele voorbeelden van klussen die we voor je uitvoeren. In de praktijk staan we eigenlijk altijd open voor diverse werkzaamheden. Wel is het belangrijk dat we van tevoren even langskomen, zodat we een inschatting kunnen maken. Aan de hand van een overzichtelijke checklist overleggen we je met je wat we mogen doen en wanneer.

Vragen? Neem contact op!

Offerte

Meer info? Neem contact op!

Actief Klussenservice is er voor de mensen die langer thuis willen en blijven wonen. Spreken onze diensten je aan? En kunnen wij de veiligheid van jou, je ouders of grootouders verbeteren? Aarzel dan zeker niet en neem vandaag nog contact met ons op. Vul het online contactformulier op onze website in of bel met 088 – 750 8 200. Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden. Want een veilig huis, hoe groot of klein de moeite ook is, is mogelijk voor iedereen!