Smart Home

De digitalisering van de wereld biedt vele voordelen, ook in je eigen huis. Wist je bijvoorbeeld al van het bestaan van Smart Home? Simpel gezegd is dit ‘slim (t)huis’ een toevoeging aan je woning die het huis slimmer en milieubewuster maakt, maar ook het wooncomfort aanzienlijk verbetert. Smart Home wordt ook wel ‘domotica’ genoemd, een combinatie van huis (domus) en robotica. Smart Home toepassingen geschikt voor allerlei soorten woningen én mensen, waardoor het gemak en toegankelijkheid vergroot worden. Ben je benieuwd wat een Smart Home precies inhoudt of wil je zelf ook gebruikmaken van Smart Home oplossingen? Lees dan snel verder!

Vragen? Neem contact op!

Offerte
Let op: Ons werkgebied is Waalwijk, Tilburg, Eindhoven e.o.

Smart Home oplossingen

Smart Home oplossingen zijn er dan ook in vele varianten. Een simpel voorbeeld is automatische verlichting die aanspringt zodra je binnenkomt of die juist uitgaat rond de tijd dat je gaat slapen. Ook rolluiken die je met een afstandsbediening kunt openen of sluiten horen in feite bij een Smart Home oplossing. Maar er zijn in de loop der jaren veel meer opties op de markt gebracht. Zo is er automatische verwarming, airconditioning, maar ook keukenmachines zoals een vaatwasser of wasmachine die automatisch ingesteld kunnen worden. Deze Smart Home oplossingen worden doorgaans door middel van een afstandsbediening of centrale applicatie op smartphone of tablet geactiveerd.

Waarom Smart Home toepassen?

De eerdergenoemde Smart Home oplossingen lijken op het eerste ogenblik niet per se noodzakelijk en hooguit een gebbetje voor in huis. Maar verkijk je niet op de praktische eenvoud: Smart Home oplossingen kunnen bijvoorbeeld voor chronisch zieken en ouderen een wereld van verschil maken en hun persoonlijke wooncomfort of woonsituatie verbeteren. Zo hoeven ze zich niet langer druk te maken om dat ene lampje dat blijft branden, geluidsinstallaties die lastig aan gaan of problemen met het openen en sluiten van rolluiken. Smart Home maakt thuis wonen eenvoudiger. Op die manier wordt die ‘leuke gadget’ een verrijking en handig steuntje in het leven.

Veiligheid

Daarnaast verbetert Smart Home de veiligheid in en rondom het huis. Een optie die wij bijvoorbeeld uitvoeren is het installeren van ‘slimme sloten’. Hierbij krijg je sloten in ramen en deuren die na een bepaalde tijd op slot gaan of die je met een cijfercombinatie op een toetsenbord kunt vergrendelen. Het verkleint de kans op een inbraak, doordat er geen sleutelgat meer nodig is. Ook leggen wij beveiligingscamera’s aan of brand- en inbraakalarmsystemen.

Smart Home: ook voor ouderen

Met name ouderen kunnen veel voordelen beleven aan het toepassen va Smart Home oplossingen in hun woning. Het is een manier om hun wooncomfort te verbeteren, maar ook hun zelfredzaamheid te vergoten. Wanneer ouderen slecht ter been zijn, hoeven zij dus niet meer omhoog te komen om alle verlichting aan te doen. Ook kan de thermostaat op een constante temperatuur worden ingesteld die voor de bewoner aangenaam is, zodat hij of zij zelf niet aan de knoppen hoeft te draaien. Deze ogenschijnlijk kleine klusjes kosten misschien voor jonge mensen weinig moeite, voor senioren kost het vaak een stuk meer moeite.

Meedenken en oplossen

Het installeren van Smart Home-toepassingen vergt enige kennis en is niet altijd gemakkelijk. Zeker als je geen verstand hebt van elektronica. Daarom biedt Actief Klussenservice hulp! Samen met jou kijken we naar de verschillende mogelijkheden om Smart Home oplossingen in je woning toe te passen. Aan de hand van een checklist en jouw wensen stellen we dan een plan op waarmee we aan de slag gaan. Uiteraard kun je onze service voor de meeste installaties of montagediensten inzetten. Toch zijn er ook een werkzaamheden die we niet uit kunnen voeren. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van leidingen, sanitair of een hervorming van het elektriciteitsnet. Daarvoor raden we het aan om een vakman in te zetten.

Vragen? Neem contact op!

Offerte
Let op: Ons werkgebied is Waalwijk, Tilburg, Eindhoven e.o.

Neem contact met ons op

Zoals gezegd komen we graag een kijkje nemen. Met een kleine ronde door het huis, aangevuld met jouw wensen en verwachtingen kunnen we direct aan de slag. Onze klusjesmannen steken graag de handen uit de mouwen om jouw woning te voorzien van de laatste technische snufjes en praktische toevoegingen. Wil je een afspraak maken? Vul dan het online contactformulier op onze website in of bel vandaag nog met: 088 – 750 8 200. Wij staan graag voor je klaar!