Zelfredzaamheid ouderen

Waarschijnlijk heb je er al eens van gehoord: zelfredzaamheid voor ouderen. Dit betekent dat mensen zo lang mogelijk en zonder eventuele zorg gewoon thuis blijven wonen. Uiteindelijk is dat voor veel ouderen nog altijd hun grootste wens: in een vertrouwde omgeving ouder worden. Zelfredzaamheid voor ouderen is daarbij belangrijk om ook op latere leeftijd nog zonder gebreken een prettig leven te leiden. Ook zorgt een grotere zelfredzaamheid bij ouderen een minder zware druk op de zorg in ons land. Maar wat kan Actief Klussenservice hier eigenlijk in betekenen? Dat leggen we graag aan je uit!

Vragen? Neem contact op!

Offerte

Zelfredzaamheid voor ouderen: wat doen we?

Om de zelfredzaamheid voor ouderen te vergoten kun je Actief Klussenservice inschakelen voor allerlei diensten. Niet alleen voor kleine klusjes zoals het ophangen van een schilderij, installeren van techniek of het indraaien van een lampje, maar ook om de woning toegankelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van slimme, automatische verlichting of het monteren van speciale beugels die stevigheid bieden bij het in of uitstappen van bad of douche.

Zelfraadzaamheid stimuleren bij ouderen

Zelfredzaamheid kan eigenlijk alleen gestimuleerd worden bij ouderen als daar de directe omgeving op aangepast is. Dat betekent dat de woning van een ouder iemand een plek moet zijn waar hij of zij zonder problemen kan leven. Zelfredzaamheid stimuleren bij ouderen zit hem niet per se in de grote dingen, soms kunnen ook juist de kleine obstakels een belemmering worden. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van een schilderij, nieuwe meubels kopen, gordijnen wassen en ophangen of een deurklink vervangen. Huishoudelijke klusjes die soms niet meer zo gemakkelijk gaan. Wanneer er geen familie of vrienden in de directe omgeving zijn om te helpen, betekent dat echter niet dat deze ouderen niet zelfredzaam zijn. Toch is wat extra hulp welkom. Gelukkig is er een praktische oplossing!

Actief Klussenservice: een helpende hand

Mensen helpen waar nodig, maar ook een stukje sociaal contact en interactie verbeteren. Met die gedachte is Actief Klussenservice opgericht. Als klussenservice zijn we natuurlijk niet dagenlang bezig met alleen het monteren van lampen, repareren van kastjes of elektronica en meer. Nee, onze klusjesmannen vormen voor veel ouderen een sociaal contact. Onze klusjesmannen vinden het niet erg wanneer ze uitgenodigd worden voor een kop koffie en een praatje. Juist dat sociale kenmerkt onze service en leidt tot onze garantie: we zijn pas écht klaar als iets gerepareerd, gemonteerd of geïnstalleerd is.

Vragen? Neem contact op!

Offerte

Neem contact met ons op

Actief Klussenservice staat graag voor ouderen klaar om hun wooncomfort en woonplezier nét wat beter te maken en ervoor te zorgen dat ze op hun gemak in hun eigen huis blijven wonen. Dankzij onze ervaring en kundige medewerkers kunnen we vrijwel ieder klusje uitvoeren. Let daarbij wel op dat je bij specifieke klussen zoals het schilderen van een huis of het aanleggen van waterleidingen beter een specialist kunt inschakelen. Heb je echter een kleinere klus voor ons? Dan horen wij deze graag van je. Vul vandaag nog het contactformulier in op onze website en kom met ons in contact.