Langer thuis wonen

Je hoort het steeds vaker: ouderen willen of moeten langer thuis wonen. Voor velen is het dan ook de hoop of wens om oud te worden in hun eigen, vertrouwde woning. Onze klussenservice biedt hulp! Maar het doen van deze klusjes is niet zozeer het echte doel van Actief Klussenservice. We zien ook vaak dat ouderen naast deze kleine problemen een sociale opkikker kunnen gebruiken. Onze klusjesmannen zijn dan ook sociale mensen die naast hun handigheid ook openstaan voor een goed gesprek, een luisterend oor of praktische tips. Wil jij ook dat je opa, oma, vader of moeder langer thuis kan blijven wonen? Op deze pagina vertellen wij je graag meer over onze service!

Vragen? Neem contact op!

Offerte

Ouderen langer thuis laten wonen

Het is natuurlijk niet altijd mogelijk dat oudere mensen in hun eigen huis blijven wonen. Als ze bijvoorbeeld geestelijke of fysieke beperkingen hebben, is het vaak verstandiger om naar een verzorgingshuis te verhuizen. Maar er zijn ook veel ouderen in Nederland die nog gewoon prima zelfstandig zijn, maar die door hun ouderdom of kwaaltje bepaalde klusjes niet uit kunnen voeren. Toch is die zelfredzaamheid voor ouderen erg belangrijk om comfortabel en plezierig te leven. Met de gedachte om ouderen langer thuis te laten wonen is Actief Klussenservice opgericht. Inmiddels hebben we al vele ouderen een mogen helpen!

Ouderen langer thuis laten wonen: dat is positief!

Zoals gezegd is het voor senioren het prettigst als zij in goede gezondheid oud kunnen worden in een voor hen vertrouwde omgeving. Langer thuis wonen in de woning die zij wellicht zelf lieten bouwen of juist recentelijk kochten is daarbij essentieel. Toch kan het altijd voorkomen dat een woning, door de manier waarop het huis gebouwd is of door lichamelijke gebreken van de bewoner, niet optimaal is om op latere leeftijd in te wonen. Juist dan kan Actief Klussenservice uitkomst bieden om ouderen langer thuis te laten wonen.

Klusjes voor het langer zelfstandig thuis wonen van ouderen

Om het woongemak van ouderen te verbeteren, kunnen wij verschillende woonaanpassingen en voorzieningen voor ouderen uitvoeren. Hierdoor wordt het wooncomfort verbeterd, maar kunnen ouderen langer zelfstandig in huis blijven wonen. Het gaat om kleine klusjes die ogenschijnlijk ‘zo gebeurd’ zijn, maar die voor mensen op latere leeftijd toch al snel wat moeite kosten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • (kleine) schilderwerkzaamheden;
  • Montage van hulpmiddelen zoals steunbeugels of antislipmatten;
  • Ophangen van schilderijen;
  • Installeren slimme, automatische verlichting;
  • Gootsteen ontstoppen;
  • Schoonmaakwerk en spullen naar de stort brengen;
  • Apparatuur aansluiten én installeren;
  • Meubels in elkaar zetten;
  • Deurklinken vervangen

Wij gaan altijd graag met de bewoner(s) in gesprek om te kijken wat we voor hen mogen betekenen. Sommige klussen voeren wij niet uit. Denk aan specialistisch werk als het aanleggen van elektronica, bedrading of sanitair. Ben je benieuwd of wil je meer weten over de optie voor klusjes? Neem altijd even contact op.

Zelfstandig wonen voor ouderen dankzij Actief Klussenservice

Zorgen dat ouderen langer en zelfstandig thuis kunnen blijven is dus het doel van Actief Klussenservice. Onze medewerkers hebben dan ook al vele mensen mogen helpen met allerlei klusjes. Toch heeft deze voorziening voor ouderen ook nog een ander doel: onze klusjesmannen zijn sociaal ingesteld en zitten eigenlijk nooit om een praatje verlegen. Hierdoor staan zij open voor een gezellig gesprek met de bewoner terwijl zij een klusje voor ze uitvoeren, waardoor de bewoner ook wat meer sociaal contact ervaart. Niet zelden worden onze mensen voor een kop koffie uitgenodigd en een gezellig gesprek uitgenodigd nadat zij de klusjes hebben uitgevoerd. Die handige gezelligheid is onze kracht.

Altijd een helpende hand paraat

Uiteraard zijn er ook klussen die wij als klussenservice simpelweg niet uitvoeren omdat deze boven onze pet gaan. Denk bijvoorbeeld aan het serieuzere elektronicawerk, het schilderen van een heel huis of het herstellen van een kapotte waterleiding. Voor dit soort klussen raden we het aan om een specialist in te schakelen. Het zijn dus echt de huishoudelijke klusjes waarvoor wij een helpende hand aanbieden. Wil je gebruikmaken van onze diensten? Neem gerust contact met ons op. Samen kijken we graag wat we voor jou, je ouders of grootouders kunnen betekenen.

Vragen? Neem contact op!

Offerte