Zelfredzaamheid van ouderen verbeteren

De zelfredzaamheid van ouderen verbeteren is tegenwoordig een begrip dat je vaker hoort. Niet zo heel gek, aangezien we in een tijd leven waar de druk op de zorg en zorghuizen toeneemt. Veel ouderen zijn daardoor genoodzaakt om langer thuis te blijven wonen, hoewel dat natuurlijk in veel gevallen ook een eigen keuze is. Om het leven op hogere leeftijd iets makkelijker te maken en bepaalde klusjes alsnog uit te voeren, kun je Actief Klussenservice inschakelen. Wij voeren allerlei klussen uit zodat ze geen hinder vormen voor je ouders of grootouders in het dagelijks leven.

Hoe gaan wij te werk?

In principe is natuurlijk iedereen vrij om te kiezen waar hij of zij oud wordt. Voor velen is het een droom om in een eigen vertrouwde omgeving oud te worden. En als het kan het liefst met hun partner. Zeker wanneer men in een groter huis woont, kunnen dagelijkse klusjes in huis op latere leeftijd niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Een lampje indraaien, meubels versjouwen of een kraantje monteren: simpele klusjes, maar die voor ouderen niet meer zo simpel zijn als ze lijken. In zo’n geval is het een goede optie om voor onze professionele klusjesmannen te kiezen. Binnen een paar uur hebben zij de meeste klusjes uitgevoerd, die anders zouden blijven liggen. Denk aan reparaties, (nieuwe) elektronica installeren of klein schilderwerk.

Kleine maar slimme toepassingen

Vaak zijn het maar kleine, laagdrempelige aanpassingen die het wooncomfort van een ouder iemand al gigantisch kunnen verbeteren. Een goed voorbeeld is onze Smart & Safe-oplossing. Door het ‘slimmer’ maken van een huis, bijvoorbeeld door domotica zoals automatische verlichting, sloten of automatische rolluiken, hoeft de bewoner zelf minder moeite te doen. Deze kleine bezigheden of extra beveiliging vragen vaak om alertheid, vooral bij het installeren. Met onze Smart Home-oplossingen bieden wij die veiligheid én montage aan. Voor de bewoners geeft het een veiliger gevoel en hun leven wordt weer een stukje gemakkelijker gemaakt door de handige toepassingen.

Comfort en veiligheid

Met de zelfredzaamheid wordt niet bedoeld dat ouderen aan hun lot worden overgelaten. Nee, het betekent dat ouderen op hogere leeftijd nog altijd prima thuis kunnen blijven wonen, hetzij met enkele aan- en toepassingen. Daarbij is het belangrijk om te weten dat Actief Klussenservice graag een helpende hand biedt. Onze klusjesmannen zijn doorgaans maar een paar uurtjes bezig met hun werkzaamheden, maar verbeteren het comfort én gevoel van veiligheid van de bewoner aanzienlijk!

Onze klusjesmannen inschakelen

Voor de wat kleinere klusjes in huis hoef je in principe geen afspraak met ons in te plannen. Gaat het om grotere werkzaamheden zoals het monteren of installeren van bijvoorbeeld Smart Home verlichting, dan komen we graag even langs om een kijkje te nemen. Zo krijgen onze klusjesmannen een goed beeld van de situatie. Vervolgens plannen we een dag in waarop onze klusjesmannen langskomen. Voor een vast, schappelijk uurtarief pakken wij je klussen op. Neem contact op via het contactformulier of bel vandaag nog met 088 750 8 200!