Een Smart & Safe Home: wat is dat?

Langer thuis blijven wonen hoeft niet zo moeilijk te zijn. Door gebruik te maken van handige, praktische toepassingen in huis kun je de zelfredzaamheid en veiligheid van ouderen of hulpbehoevenden al een flink stuk verbeteren. Hun wooncomfort lijdt daar niet onder, sterker nog: het wordt zelfs verbeterd. Bij Actief Klussenservice zijn we dan ook bekend met een Smart & Safe Home-principe. Benieuwd wat deze toepassingen precies inhouden? Lees er meer over in dit nieuwe blog.

Langer en veiliger thuis

Smart & Safe-oplossingen vind je tegenwoordig op steeds meer plekken terug, zo ook in de huiskamer. Deze toepassingen worden ook wel domotica genoemd. Het gaat daarbij vaak om geautomatiseerde objecten of onderdelen van je inrichting. Hierdoor wordt het wooncomfort gemakkelijker en worden handelingen die moeite kosten of snel vergeten worden automatisch uitgevoerd. Vooral handig voor ouderen of hulpbehoevenden, die mogelijk vergeten het licht uit te doen of de rolluiken naar beneden te laten. Natuurlijk is dit geen probleem, want zeker op hogere leeftijd is vergeetachtigheid geen schande. Maar met een Smart & Safe Home-toepassing maak je je woning wel een stukje veiliger en verhoog je het wooncomfort.

Een aantal van onze toepassingen

Door verbeterde, slimme technologie is er de afgelopen jaar een toename in de soorten domotica voor in en rondom het huis. Een aantal opties waar wij je mee kunnen helpen:

  • Smart Home verlichting: Verlichting die automatisch aangaat als je binnenkomt of juist uitspringt als je het huis verlaat of naar bed gaat in het geval van een speciale ledstrip onder je bed. Ook is het mogelijk om deze automatische verlichting op je overloop en andere kamers toe te passen. De verlichting kan zelfs gedimd worden afhankelijk en op basis van het tijdstip.
  • Beveiliging: Beveiliging van de woning blijft altijd een belangrijk punt. Met handige camera’s die eenvoudig te bedienen zijn en terug te bekijken, maak je je woning een stuk minder aantrekkelijk voor inbrekers. Wil je zien wie je voor de deur hebt staan? Dan is er ook een speciale deurbel met ingebouwde camera. Ook automatische sloten of vergrendeling zijn opties om uit te kiezen. Zo vergeet je nooit meer om de deuren op slot te doen en ga je met een gerust hart naar bed.
  • Verbeterd wooncomfort: Ook op het gebied van gemak of wooncomfort heb je de keuze uit toepassingen. Denk aan handige in- of uitstapbeugels in bad of douchecabine, maar ook huisautomatisering. Hiermee heb je in twee drukken op een knop of via een app je thermostaat geregeld, rolluiken gesloten of de airco afgesteld.

Actief Klussenservice helpt je uiteraard met de montage, het afstellen en demonstreren van deze toepassingen.

Actief Klussenservice inschakelen

Wil jij gebruikmaken van de bovengenoemde praktische oplossing voor je woning of heb je nog vragen over deze toepassingen? In dat geval ben je bij Actief Klussenservice op de juiste plek. Onze werkmannen pakken dit klusje graag voor je op. Plan vandaag nog een afspraak in met een van onze klusjesmannen. Neem hiervoor altijd even contact met ons op via het online contactformulier of door te bellen naar 088 750 8 200.